STERKCV https://sterkcv.nl STERKCV | een cv dat voor je werkt Tue, 19 Feb 2019 21:56:17 +0000 nl hourly 1 https://sterkcv.nl/wp-content/uploads/cropped-Favicon_roze-1-32x32.png STERKCV https://sterkcv.nl 32 32 Carrièreswitch? 10 tips voor een goed vaardigheden cv https://sterkcv.nl/tips-voor-een-goed-vaardigheden-cv/ https://sterkcv.nl/tips-voor-een-goed-vaardigheden-cv/#respond Thu, 02 Aug 2018 09:00:15 +0000 https://sterkcv.nl/?p=4631 Wanneer je iets totaal anders wilt gaan doen dan datgene waarin je gedurende jouw loopbaan kennis en ervaring hebt opgedaan, dan is een overtuigend cv extra belangrijk. Ondanks het gebrek aan (relevante) werkervaring moet jij de selecteur namelijk direct weten te overtuigen van jouw kwaliteiten. Met een vaardigheden cv kun je de selecteur gemakkelijker overtuigen van jouw kwaliteiten, zonder dat hij of zij wordt afgeleid door het gebrek aan concrete werkervaring.

The post Carrièreswitch? 10 tips voor een goed vaardigheden cv appeared first on STERKCV.

]]>
Dartboard met pijl in het midden. 10 tips voor een goed vaardigheden cv | STERKCV

Zit je erover te denken om een carrièreswitch te maken? Heb je het al een tijd niet meer naar je zin in je huidige werk/branche/vakgebied? Wil je iets totaal anders gaan doen? Of ben je er tijdens een burn-out achter gekomen dat je eigenlijk helemaal niet blij wordt van je werk? Dan is het tijd om het roer drastisch om te gooien. Tip: solliciteer naar jouw droombaan met een vaardigheden cv.

Carrièreswitch? 10 tips voor een goed vaardigheden cv

WIl je iets totaal anders gaan doen dan datgene waarin je gedurende jouw loopbaan kennis en ervaring hebt opgedaan? Dan is een overtuigend cv extra belangrijk. Ondanks het gebrek aan (relevante) werkervaring moet jij de selecteur namelijk direct weten te overtuigen van jouw kwaliteiten. Met een vaardigheden cv kun je de selecteur gemakkelijker overtuigen van jouw kwaliteiten, zonder dat hij of zij wordt afgeleid door het gebrek aan concrete werkervaring.

Carrièreswitch

Een tijdje geleden kwam er een dringende hulpvraag binnen van een vrouw van begin 40. Ze had haar droombaan voorbij zien komen in een vacature. Na een lange loopbaan van 21 jaar als secretaresse bij een notariskantoor, wilde ze nu eindelijk gaan doen waar haar hart lag. En dat was werken in een kledingzaak.

Het liefst ging ze aan de slag als manager, omdat ze heeft gemerkt dat ze goed is in coachen en in mensen aansturen. Tijdens haar studie had ze een bijbaan in een kledingzaak, maar dat is al heel wat jaren geleden. Dus wat nu?

Winkeldeur met tekstbordje Come in we're open. Succesverhaal: hoe een sterk cv het verschil kan makenSolliciteren zonder werkervaring

Ze had het al een tijdje niet meer naar haar zin in haar oude baan, mede vanwege ingrijpende veranderingen op directieniveau. Maar zie maar eens een nieuwe baan te vinden in een vakgebied waarin je nog geen concrete werkervaring hebt. En dat op je 40e.

Niet makkelijk. Ze besloot onze hulp in te schakelen na een tip die ze kreeg van een goede kennis. Die carrièreswitch ging er komen! Maar eerst nog een goed cv.

Een goed cv maken

Wij gingen voor haar aan de slag. Ze had nog geen cv – die had ze nooit nodig gehad omdat ze destijds van de ene in de andere baan was gerold. Bij het maken van haar cv besloten we daarom in te spelen op haar betrouwbaarheid en loyaliteit.

Dit, samen met haar passie voor mode en het goed kunnen omgaan met mensen, hebben we verwoord in een krachtig geschreven profielschets. Daarnaast lichtten we de vaardigheden waarover ze beschikte uit. We vertaalden deze naar de functie-eisen van de vacature.

Krachtig cv en een overtuigende sollicitatiebrief

De informatie van haar cv verwerkten we in de cv layout van haar keuze. Het resultaat was een overtuigend en krachtig vaardigheden cv dat zeker zou opvallen. Positief natuurlijk 🙂 Ook schreven we een overtuigende sollicitatiebrief die bij haar paste.

Ze trok de stoute schoenen aan, solliciteerde… en werd aangenomen! En dat terwijl ze geen relevante werkervaring had.

Als kers op de taart kreeg ze al na 3 maanden een vast contract aangeboden, omdat ze zo goed presteerde en het bedrijf haar niet meer wilde laten gaan! Met recht een mooi succesverhaal! Denk jij ook na over een carrièreswitch? Lees dan snel verder…

Waarom een goed cv schrijven zo belangrijk is

Momenteel is de markt weer aantrekkelijk voor werkzoekenden. Bedrijven zitten te springen om goede werknemers en het aantal werklozen is flink gedaald. Toch blijft het een flinke uitdaging om te worden aangenomen voor een functie waarin je nog maar weinig relevante werkervaring hebt.

Wil je een carrièreswitch maken, dan betekent dat vaak dat je nog geen concrete werkervaring hebt op dat gebied. De moeilijkste stap die je dus zult moeten zetten is het overtuigen van de recruiter / selecteur.

Het eerste wat een selecteur van je te zien krijgt, is je cv. Daarmee maak je dus de eerste indruk en die moet dan ook uitstekend zijn. Vooral als je solliciteert naar een functie waarin je nog geen werkervaring hebt. In dit geval kan een vaardigheden cv dé sleutel zijn om te worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Overtuig de selecteur

Als je de selecteur met je cv weet te overtuigen – ondanks dat je misschien niet de juiste werkervaring hebt – dan heb je de eerste uitdaging overwonnen. En heb je de uitnodiging voor een eerste sollicitatiegesprek binnen? Dan hangt de rest voornamelijk nog af van je persoonlijke presentatie, de ‘gunfactor’ en de overige kandidaten.

Maar… zonder een overtuigend vaardigheden cv kom je al niet eens binnen. Daar hangt nu dus het meeste van af. De rest volgt daarna.


CV check. Doe de gratis cv check en versterk je onderhandelingspositie!

 

Benieuwd naar hoe goed jouw cv is en welke slimme tips je kunt doorvoeren om jezelf sterk te profileren met je cv?
Doe de gratis cv check!

DOE DE GRATIS CV CHECK


Waar gaat dit artikel over?

In dit artikel gaan we dieper in op wat belangrijk is bij het opstellen van een goed vaardigheden cv wanneer je een carrièreswitch wilt maken. Dit vraagt namelijk om een nog specifiekere aanpak dan wanneer je solliciteert met heel veel werkervaring op zak.

Om te beginnen laten we zien wat de basis is van een goed cv. Daarna leggen we uit wat het verschil is tussen een vaardigheden cv en een chronologisch cv. En bovendien geven we je waardevolle tips waarmee je zelf een overtuigend cv kunt maken.

Voordat we gaan beginnen: maak voor jezelf helder wat je precies wilt

Allereerst is het heel belangrijk om voor jezelf helder te hebben waar je precies naar op zoek bent in een nieuwe baan. Maak voor jezelf dus helder waar jij blij van wordt en waarvan je gaat stralen.

Als je weet waar jouw passie ligt dan is dat vaak ook hetgeen waar je in uitblinkt en waarover je vol overtuiging kunt praten. En overtuigen is hét wapen dat je zult moeten inzetten om te worden aangenomen. Vooral wanneer je een carrièreswitch wilt maken!

Schrijf tevens op waar jouw kwaliteiten liggen. Stel deze vraag ook aan mensen in jouw directe omgeving en verwerk deze input in een lijstje met vaardigheden.

Het geheim van een goed cv in vogelvlucht

Waar bestaat een goed cv nou eigenlijk uit? Hoe onderscheidt deze zich van een middelmatig of slecht cv? Naast een overzichtelijke en aantrekkelijke layout die toch professioneel genoeg is om als zakelijke correspondentie te dienen, is een sterk en overtuigend geschreven inhoud minstens zo belangrijk. Zo niet nóg belangrijker.

Een goede eerste indruk

Ruim 90% van de cv’s van werkzoekenden ziet er saai en onaantrekkelijk uit: zwarte blokken tekst tegen een witte achtergrond. Zonder opmaak, zonder kleurgebruik en zonder een prikkelende intro of pakkende profielschets.

Het is dus heel belangrijk dat de selecteur aangenaam wordt verrast als hij of zij jouw cv opent. De aandacht van de selecteur moet al direct geprikkeld worden om jouw cv ook daadwerkelijk te gaan lezen.

Twee mannen in pak schudden elkaar de hand. Bereik je droombaan met een goed vaardigheden cv | STERKCVInteressant feitje: een selecteur beslist al binnen 6 seconden of jouw cv op de stapel ‘ga ik lezen’ of op de stapel ‘direct afwijzen’ belandt. Dat maakt het nog belangrijker om direct de juiste indruk te maken met je cv.

De eerste goede indruk maak je al meteen met een mooie, aantrekkelijke layout, een professionele profielfoto en een overzichtelijke opbouw van de inhoud van je cv.

De aandacht vasthouden

Heb je eenmaal de aandacht te pakken, dan is het zaak dat je de aandacht van de selecteur ook vasthoudt. Je moet ervoor zorgen dat hij of zij de inhoud van je cv gaat lezen. Maar ook dat je hem of haar gemakkelijk door de tekst heen begeleidt.

Dat doe je met een actieve, wervend geschreven tekst en door aanknopingspunten te highlighten die overeenkomen met de punten waarnaar de selecteur op zoek is.

Een pakkende intro

Met een pakkende profielschets als intro van je cv leid je niet alleen je cv in. Je zorgt er ook voor dat de essentie van jou als kandidaat direct helder is voor de selecteur. Heel belangrijk bij het maken van een carrièreswitch. Dit is bovendien dé uitgelezen kans om jezelf te verkopen en de selecteur dieper in je cv te laten duiken. Zo vergroot je de kans dat je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek.

De basis voor een goede start: info verzamelen

Download button spreadsheet cv input | STERKCVOm voor jezelf de inhoud van je cv goed helder te krijgen, is het belangrijk dat je allereerst alle informatie verzamelt die van toepassing is. Heb je nog geen cv? Geen probleem, we hebben een handige spreadsheet samengesteld waarin je heel eenvoudig alle benodigde info kunt verwerken.

>> Klik hier om de spreadsheet te downloaden.

Nu je weet welke info je nodig hebt om een goed cv te kunnen maken, is het tijd je cv te gaan inrichten en vormgeven. Hieronder geven we je 10 tips om een goed vaardigheden cv op te stellen. Lees dus snel verder!

TIP 1: Zorg voor een aantrekkelijke layout

Bij de opmaak van je cv is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het geheel netjes, overzichtelijk en toch aantrekkelijk overkomt. Bovendien kun je met een mooie layout al direct het verschil maken en zorgen voor een stapje voor op de andere sollicitanten.


Collectie cv layouts | STERKCV

 

Ben je geen grafisch vormgever, maar wil je wel een mooie en opvallende layout voor je cv? STERKCV heeft een collectie professionele layouts in Word, waarmee je heel eenvoudig zelf aan de slag kunt.

Benieuwd naar onze collectie aantrekkelijke en professionele cv layouts?

>> Klik hier om naar de webshop te gaan.

 


TIP 2: Zorg voor een professionele profielfoto

Veel cv’s worden nog verstuurd zonder profielfoto, of met een profielfoto die niet geschikt is voor een sollicitatie. En dat terwijl is bewezen dat cv’s voorzien van een profielfoto beter opvallen en langer in het geheugen blijven van de selecteurs dan cv’s zonder profielfoto.

TIP 3: Vermeld alleen informatie die relevant is

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat een selecteur weet wie de persoon achter het cv is en hoe hij of zij jou kan bereiken. Oftewel: begin je cv altijd met je NAW-gegevens (of maak deze in ieder geval duidelijk zichtbaar in je cv).

Hierbij gaat het om de contactgegevens die relevant zijn, zoals je naam, adres, telefoonnummer en het e-mailadres waarop je te bereiken bent.

Welk geslacht je hebt (dit blijkt vaak al uit je profielfoto), wat je nationaliteit is, of je gehuwd bent of niet en of je kinderen hebt: deze zaken zijn niet belangrijk voor de selecteur en hoef je dus niet in je cv te vermelden. En nee, óók je bsn-nummer hoort niet thuis op je cv.

Informatie over je werkverleden ouder dan 10 jaar hoef je niet meer volledig uit te schrijven. Enkel het benoemen van de periode, de functie en de naam van het bedrijf volstaat.

TIP 4: Begin je cv met een pakkende pitch / profielschets

Wat vaak wordt vergeten is de profielschets of pitch op een cv. De meeste cv’s beginnen met de NAW-gegevens en gaan vervolgens verder met de werkervaring. Daarna komen vaak nog wat vaardigheden en hobby’s en dan houdt het wel op.

Een goed cv kan niet zonder een pakkende profielschets. Deze dient als introductie van je cv: het geeft kort en bondig weer wat jij voor de werkgever kunt betekenen en waarom ze jou moeten hebben. Heb je nog geen concrete werkervaring voor de functie waarop je solliciteert? Dan is het schrijven van een goede profielschets nóg belangrijker.

Een grote fout die veel mensen maken bij het schrijven van de profielschets is het gebruik van zogenaamde ‘holle termen’. Dit zijn termen als ‘flexibel’, ‘teamplayer’ en ‘stressbestendig’. Omdat deze termen in bijna ieder cv wel voorkomen, hebben ze hun waarde verloren.

Het is daarom belangrijk om in je profielschets unieke woorden te gebruiken die bij jou passen en om die woorden door middel van voorbeelden lading te geven. Zorg er daarbij voor dat je actief en vanuit de eerste persoon enkelvoud schrijft. Probeer ook in te spelen op de kwaliteiten die in de vacature worden gevraagd (gebruik bijvoorbeeld synoniemen) en vertaal deze naar jouw eigen kwaliteiten.

Op die manier onderscheid je je alleen al met je profielschets direct van de concurrentie. Bovendien is de kans hiermee groter dat de selecteur jouw cv toch op de stapel ‘mogelijke kandidaat’ legt, omdat je hem of haar al in je intro nieuwsgierig hebt gemaakt en wellicht hebt weten te overtuigen.

TIP 5: Maak van je cv een vaardigheden cv

De meeste cv’s worden chronologisch – of beter gezegd: anti-chronologisch – opgebouwd. Dat wil zeggen dat je met je laatste, meest recente werkervaring begint en eindigt met de baan die je als eerste had. Idem voor je opleidingen.

Solliciteer je echter naar een functie waarin je nog maar weinig tot geen concrete werkervaring hebt, dan zul je het anders moeten aanpakken. Een vaardigheden cv kan dan een uitkomst zijn.

Vaardigheden en competenties

Bij een vaardigheden cv ga je niet uit van de tijdvolgorde van je werkervaring en opleidingen, maar ga je uit van jouw vaardigheden en competenties. Hieruit bouw je je cv op.Dartboard met pijl in het midden. Vaardigheden en competenties | STERKCV

Je gaat hierbij dieper in op de verschillende onderdelen en laat juist informatie weg die afleidt van de kern.

In plaats van je werkervaring te benoemen (die je in dit geval niet hebt), ga je uitgebreider in op jouw vaardigheden en competenties. Door voorbeelden en situaties te benoemen waarin je die vaardigheden hebt verkregen, maak je concreet dat je op dit gebied wel degelijk kennis en ervaring hebt opgedaan.

Heel belangrijk – vooral bij een vaardigheden cv – is het duidelijk vermelden van je vaardigheden en competenties. Zet deze op de eerste pagina, zodat de selecteur direct kan zien op welk gebied jouw expertise ligt.

Hierbij gaat het om de zogenaamde ‘harde’ competenties die je hebt opgedaan door middel van opleidingen en/of werkervaring. De ‘zachte’ competenties of persoonlijke eigenschappen (of je een mensenmens bent, je communicatief vaardig bent etc.) vallen hier niet onder; deze kun je verwerken in je profielschets.

Opleidingen

Bij je opleidingen noem je niet alleen de naam van de opleiding, maar vermeld je ook je vakkenpakketten, specialisaties en het onderwerp van je scriptie.

Daarnaast is een selecteur altijd geïnteresseerd in eventuele aanvullende cursussen en trainingen die je hebt gevolgd. Vermeld ook altijd het niveau van je opleidingen (Mbo, Hbo, etc.) en of je het diploma hebt behaald. Hieruit maakt hij of zij op welk werk- en denkniveau je hebt.

Prestaties en resultaten

Heel belangrijk bij een vaardigheden cv is het vermelden van prestaties en resultaten die je hebt bereikt. Denk hierbij aan publicaties waaraan je hebt bijgedragen, resultaten die je hebt bereikt met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, kennis en kunde vanuit hobby’s die je succesvol hebt kunnen inzetten in je vrienden- en kennissenkring, etc.

Tot slot kun je wellicht uit de werkervaring die je in andere banen hebt opgedaan bepaalde werkzaamheden en rollen uitlichten die – hetzij in een ander vakgebied of andere context – overeenkomen met de functie-eisen die in de vacature worden gesteld.

TIP 6: Vermijd grote blokken tekst

Een ‘afknapper’ op cv’s zijn grote blokken tekst – dit werpt direct al een drempel en blokkade op voor de selecteur om verder te lezen. Ga jezelf maar eens na: als in deze blog de witregels zouden zijn weggelaten, dan was je al niet zover gekomen met lezen en was je eerder al afgehaakt.

TIP 7: Verstuur je cv zonder fouten

Een cliché maar toch heel belangrijk om te vermelden: spel-, taal- en stijlfouten zijn not done in een cv. Zorg er dus altijd voor dat je je cv door iemand anders laat doorlezen om fouten te voorkomen. Het liefst door iemand die goed is in spelling en grammatica.

Zorg er ook voor dat de opmaak van je cv (layout, lettertypen, indeling) niet verspringt wanneer de lezer hem opent. Dit voorkom je door je cv altijd als PDF te versturen. En zorg er ook voor dat je jouw cv vanuit een professioneel e-mailadres verstuurt! En nee, jeweettoch@hotmail.com is niet professioneel 😉

TIP 8: Geef je cv een pakkende naam

Je kunt je cv opslaan als ‘cv van Jan Janssen’. Je kunt hier echter al direct het onderscheid maken door je cv een pakkende naam mee te geven, zoals ‘CV Jan Janssen | accountant met ruim 20 jaar ervaring’. Dit valt al direct op.

TIP 9: Schrijf een overtuigende motivatiebrief

Bij een carrièreswitch zul je net iets meer moeite moeten doen om een selecteur te overtuigen van jouw kwaliteiten. Een motivatiebrief is hiervoor hét middel bij uitstek.

In een motivatiebrief verwoord je overtuigend en krachtig wat jouw drijfveren zijn waarom je deze stap wilt gaan maken, op welke gebieden (die van toepassing zijn op de vacature) je uitblinkt en waarom je juist voor deze vacature bij dit bedrijf gaat.

Ook hier geldt weer: schrijf overtuigend, authentiek en vanuit de eerste persoon enkelvoud. Een goede motivatiebrief kan ook hier weer zeker het verschil maken. Ben je zelf niet zo’n schrijver? STERKCV schrijft op basis van jouw cv en de vacature een overtuigende en uitnodigende motivatiebrief.

TIP 10: Update je LinkedIn profiel

Last but not least: vergeet ook je LinkedIn profiel niet te updaten! Grote kans dat een selecteur hier ook nog even naar kijkt als hij of zij de intentie heeft je uit te nodigen voor een eerste gesprek. Een professioneel ingericht LinkedIn profiel kan net dat laatste beetje twijfel wegnemen bij de selecteur.

Tot slot..

Hopelijk heeft dit artikel jou kunnen motiveren om aan de slag te gaan met het maken van een goed vaardigheden cv. Met als doel dat jij wordt aangenomen voor jouw droombaan!

Heel veel succes en als je nog toevoegingen hebt, laat het ons zeker weten door hieronder een reactie achter te laten! En delen via social media waarderen we zeer 🙂

Succes!

Lees ook: 7 tips om een cv te maken waarmee je de beste deal scoort.

Uit privacy overwegingen zijn enkele gegevens in dit verhaal wat aangepast.

The post Carrièreswitch? 10 tips voor een goed vaardigheden cv appeared first on STERKCV.

]]>
https://sterkcv.nl/tips-voor-een-goed-vaardigheden-cv/feed/ 0
Hoe maak je een cv waarmee je de beste deal scoort? 7 tips! https://sterkcv.nl/hoe-maak-je-een-cv-dat-scoort/ https://sterkcv.nl/hoe-maak-je-een-cv-dat-scoort/#respond Thu, 26 Apr 2018 21:32:44 +0000 https://sterkcv.nl/?p=6028 Als je gaat solliciteren en je wilt zeker weten dat je het maximale uit je sollicitatie haalt, dan is een sterk cv hiervoor een van de belangrijkste tools. Met je cv kun je jezelf ijzersterk profileren - maar dan moet je wel een een ijzersterk cv hebben. Hoe maak je een cv waarmee je jezelf van je allerbeste kant laat zien? Lees snel verder!

The post Hoe maak je een cv waarmee je de beste deal scoort? 7 tips! appeared first on STERKCV.

]]>
Iemand springt in de lucht van blijdschap. 7 tips om te scoren met je cv | STERKCV
Als je gaat solliciteren en je wilt zeker weten dat je het maximale uit je sollicitatie haalt, dan is een sterk cv hiervoor een van de belangrijkste tools. Met je cv kun je jezelf ijzersterk profileren – maar dan moet je wel een een ijzersterk cv hebben. Hoe maak je een cv waarmee je jezelf van je allerbeste kant laat zien? Lees snel verder!

Hoe maak je een cv waarmee je de beste deal scoort? 7 tips!

Goed nieuws voor werkzoekenden: de werkloosheidscijfers dalen. We gaan weer van een werkgeversmarkt naar een werknemersmarkt. Als werkzoekende is de kans dus weer toegenomen dat je binnen korte tijd een (nieuwe) baan hebt.

Maar als het goed is wil je niet zomaar ‘een baan’. Nee, je wilt natuurlijk dé allerleukste baan voor jou. En daarvoor zul je dus toch nog vaak wat (extra) moeite moeten doen. Bovendien: bij een werknemersmarkt durven mensen vaak eerder een vervolgstap in hun carrière te maken. Hierdoor blijft de concurrentie op de leuke en interessante banen dus bestaan.

Je cv is het eerste wat een werkgever of recruiter te zien krijgt en waarmee jij je van je beste kant kunt laten zien. Je cv is dus ook dé tool om jezelf zo mee te profileren, dat je een sterke onderhandelingspositie hebt om voor jezelf de allerbeste deal te scoren. Maar hoe maak je een cv waarmee je alles uit je sollicitatie haalt? In deze blog geven we je 7 tips als antwoord op deze vraag. Zo scoor jij straks ook de allerbeste deal voor jezelf!

Haal meer uit je sollicitatie met een ijzersterk cv

Het feit dat het de goede kant op gaat met de werkloosheid betekent helaas ook nog niet dat je bij je sollicitatie zomaar wegkomt met een middelmatig of een saai cv. Om de kansen op jouw droombaan te vergroten blijft het nog steeds belangrijk om alles uit je sollicitatie te halen. Met een ijzersterk cv weet je zeker dat je jezelf van je allerbeste kant laat zien. Op die manier kun je nóg meer uit je sollicitatie halen.

Broekzak met memo waarop tips staan voor je cv. Hoe maak je een cv waarmee je de beste deal scoort? 7 tips!

Versterk je onderhandelingspositie

Ook al is de markt een werknemersmarkt, ga er nooit vanuit dat een bedrijf direct al zijn beste kaarten voor je zal inzetten. Je versterkt je onderhandelingspositie door jezelf direct al als dé perfecte kandidaat te positioneren. Eén van de belangrijkste middelen hierbij is je curriculum vitae. Hoe maak je een cv waarmee je jezelf zo optimaal mogelijk profileert?

Let er bij het maken van je cv op dat de essentie van jou als kandidaat in één oogopslag helder is. Het moet voor een werkgever direct duidelijk zijn wat jouw sterke kanten zijn en waarom hij niet zonder je kan. Wanneer je dit op de juiste manier kunt verwoorden en kunt laten zien in je cv, heb je een hele sterke onderhandelingspositie te pakken. Hiermee is de kans groot dat je voor jezelf de beste deal met je toekomstige werkgever kunt scoren.

Hoger salaris en betere arbeidsvoorwaarden

Denk bijvoorbeeld aan een hoger salaris, nog betere (secundaire) arbeidsvoorwaarden en interessante doorgroeimogelijkheden voor de toekomst. Een werkgever moet namelijk wel het gevoel krijgen dat je de moeite waard bent om in te investeren. Het moet dus niet zo zijn dat ze (voorlopig) maar genoegen met je nemen omdat er nog niemand beters voorbij is gekomen.

In dat geval sta je binnen de kortste keren weer op straat. Zeker wanneer er iemand voorbij komt die beter past in de functie en binnen het bedrijf. Maar hoe maak je een cv waarmee je laat zien dat je de beste kandidaat bent voor de betreffende vacature? Lees snel verder!

Carrièreswitch maken? Bereik je droombaan met je cv

Ook voor carrièreswitchers is het goed nieuws dat de arbeidsmarkt aantrekt en dat er dus minder werklozen op zoek zijn naar een baan. Vergeet echter niet dat bij een werknemersmarkt meer mensen vanuit een bestaande baan durven te solliciteren naar een andere baan.

En het blijft natuurlijk moeilijk om te solliciteren naar die ene droombaan waarvoor je nog geen concrete opleiding en/of werkervaring hebt. Onmogelijk? Nee hoor, zeker niet! Lees verder voor onze tips om een ijzersterk cv te maken. Zelfs die droombaan is na het lezen van deze tips ineens niet meer zo onbereikbaar!

Hoe maak je een cv waarmee je scoort? Lees snel verder voor onze 7 tips!

1. Onderscheid jezelf met een aantrekkelijke en overzichtelijke cv layout

De meeste bedrijven krijgen bij een openstaande vacature nog steeds cv’s binnen die standaard zijn opgemaakt op een wit A4-tje met zwarte tekst. Bovendien vaak ook nog zonder dat er gebruik is gemaakt van enige vormgeving. Voor een werkgever is het vervolgens een pittige job om de perfecte kandidaat te vinden.

De meeste curricula vitae laten namelijk niet in één oogopslag het beste zien van de betreffende kandidaten. En dan is het de vraag of ze de vacature wellicht nog langer open laten staan tot de perfecte kandidaat toch nog voorbij komt. Of misschien probeert een werkgever het nog eens via een ander kanaal, op zoek naar iemand die de werkgever wel direct kan overtuigen.

Maak het jouw potentiële nieuwe werkgever(s) daarom gemakkelijk en zorg dat jouw curriculum vitae er al bij de eerste aanblik positief uitspringt. Hoe maak je een cv layout die eruit springt, ook als je zelf niet zo grafisch bent aangelegd? Kijk dan onder andere eens bij onze cv templates. Download heel eenvoudig en snel een professionele layout die bij je past en ga direct aan de slag. Of laat ons het werk doen en voor jou een perfect cv maken in Word. Kies bijvoorbeeld voor ‘cv layout laten invullen‘ of ‘cv herschrijven‘. Op deze manier onderscheid je jezelf zeker van de andere sollicitanten!

2. Geef je cv een gezicht met een professionele profielfoto

Meisje met bos haar voor haar gezicht en zonnebril op. Geef je cv een gezicht met een professionele profielfoto | STERKCV

 

Met een profielfoto op je cv maak je je curriculum vitae persoonlijker. Je cv krijgt voor de recruiter of werkgever letterlijk een gezicht en zo zorg je ervoor dat ze je beter herinneren. Maar ga wel voor een passende, professionele foto. Dus geen party picture, vakantiefoto of charmante selfie die weinig tot de verbeelding overlaat. En zorg voor een rustige achtergrond op je profielfoto.

Denk je dat een foto om wat voor reden dan ook in je nadeel werkt? Een recruiter of werkgever kijkt toch wel naar je digitale footprint; het internet kent wat dat betreft geen geheimen meer.

 

3. Laat in één oogopslag zien wat jij een werkgever te bieden hebt

Wist je dat een selecteur binnen 6 seconden beslist of jouw cv op de stapel ‘potentiële kandidaat’ of ‘afwijzen’ belandt? Het is dus heel belangrijk om de essentie van jou als kandidaat direct helder te laten zijn. Want als het de lezer teveel moeite kost om te zien wat jij te bieden hebt, dan haakt hij af en loop je vervolgens de kans mis uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Of je wordt wel uitgenodigd, maar je hebt jezelf al direct minder goed gepositioneerd. Hierdoor is je onderhandelingspositie niet zo goed als deze zou kunnen zijn. En dat vermindert de kans op de allerbeste deal!

CV check. Doe de gratis cv check en versterk je onderhandelingspositie!

 

Hoe maak je een cv dat de essentie van jou als kandidaat direct laat zien? Misschien ben je al op de goede weg en hoef je alleen nog maar wat puntjes op de i te zetten.

Ben je benieuwd hoe jouw cv op dit gebied scoort? Laat er eens een professional naar kijken kijken door middel van de GRATIS CHECK! Upload je cv en we geven je – geheel vrijblijvend – onze tips en aanbevelingen om van jouw cv een ijzersterk cv te maken voor een ijzersterke onderhandelingspositie. Want jij gaat toch zeker ook voor de beste deal? >> Klik hier voor de gratis cv check!

 

4. Prikkel de lezer met een pakkende profielschets

Hoe maak je een cv dat direct de aandacht van de lezer te pakken heeft? Onze tip: begin je curriculum vitae met een korte introductie over jezelf. Met een pakkende tekst waarin je laat zien waarom jij geschikt bent voor de vacature, heb je zeker de aandacht van de recruiter of werkgever te pakken. De kans is dan groter dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Een pakkende profielschets is wervend geschreven en zorgt er bovendien voor dat direct duidelijk is waarom jij de perfecte kandidaat bent voor de baan. Het nodigt de lezer vervolgens uit om verder te lezen. Vermijd hierbij clichés en geef lading aan jouw kernwaarden. Woorden als ‘teamplayer’ en ‘flexibel’ zijn zo vaak gebruikt in cv’s dat ze ‘holle termen’ zijn geworden die hun waarde hebben verloren. Gebruik dus unieke woorden, leg uit wat je bedoelt of geef er met voorbeelden lading aan.

Wil je serieus kans maken op die droombaan, zorg dan dat je je profielschets op orde hebt. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Geen probleem, want STERKCV schrijft voor jou een profielschets op maat op basis van de gegevens uit jouw cv.

5. Houd de aandacht van de lezer vast

Heb je eenmaal de aandacht van de lezer te pakken, dan is het vervolgens noodzaak deze ook vast te houden. Dat doe je onder andere door je curriculum vitae in te delen op basis van relevantie en door rust en overzicht te creëren. Daarnaast is het belangrijk dat je actief schrijft en dat je dat in de eerste persoon enkelvoud doet. Teksten die zijn geschreven in de lijdende (passieve) vorm komen vaak saai, zakelijk en onpersoonlijk over. Door actieve zinnen te gebruiken houd je de aandacht van de lezer beter vast. Door actieve werkwoordsvormen te gebruiken kom je overtuigend over. Benoem je daar ook resultaten bij, dan laat je een werkgever echt zien wat jouw meerwaarde is. In een curriculum vitae vertel je bovendien iets over jezelf. Schrijf daarom in de eerste persoon enkelvoud. Hiermee houd je het persoonlijk en zorg je voor toegankelijkheid.

Een cv maken doe je niet dagelijks (wij wel 😉 ) en het is dus begrijpelijk als dit je niet gemakkelijk afgaat. STERKCV is gespecialiseerd in het schrijven van heldere en pakkende teksten. Wil je serieus kans maken op jouw droombaan en je onderhandelingspositie versterken? Dan is het zeker de investering waard om je curriculum vitae inhoudelijk te laten herschrijven door een professional.

6. Verstuur je curriculum vitae zonder spel-, stijl- en taalfouten!

Fouten in je curriculum vitae zijn een echte ‘no-go’. Een simpel spelfoutje kan er bovendien al toe leiden dat je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek. Vooral wanneer de selecteur hier gevoelig voor is. Of het zorgt ervoor dat jouw onderhandelingspositie direct al minder sterk is. Als je je cv verstuurt met een foutje erin, dan kan dat overkomen als onnauwkeurigheid en dat is waar de meeste bedrijven nou juist niet naar op zoek zijn. Laat je cv daarom altijd nalezen door iemand die goed is in spelling. Controleer daarbij niet alleen op taalfouten, maar ook op stijlfouten en interpunctie.

7. Sla je cv op met een pakkende titel

Kies tot slot ook een goede bestandsnaam voor je cv. Sla je cv op met een pakkende titel (inclusief je naam) die in één zin weergeeft wat je het bedrijf te bieden hebt. Dit staat interessanter dan ‘cv van Jan’. Verstuur je cv overigens altijd als PDF. Zo weet je zeker dat de opmaak op iedere computer hetzelfde blijft. En tot slot, last but not least: gebruik een representatief e-mailadres waarmee je je cv verstuurt! jeweettoch@hotmail.com komt niet professioneel over. Zorg dus dat je een net e-mailadres vermeldt in je cv – en verstuur je cv daar ook mee.

BONUSTIP: Update je LinkedIn profiel

Je LinkedIn profiel is je online zakelijke visitekaartje. De kans is groot dat de recruiter of selecteur hier ook nog even naar kijkt. Zorg er dus voor dat je LinkedIn profiel er netjes en professioneel uitziet en dat deze up to date is!

Wil je zeker weten dat je jezelf ook online goed profileert, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken of heb je er de tijd niet voor? Kies er dan voor om jouw LinkedIn profiel door ons professioneel in te laten richten. Binnen één werkdag hebben we jouw nieuwe, verbeterde LinkedIn profiel voor je klaar staan, inclusief een passende omslagfoto. Deze ontwerpen we op basis van jouw vakgebied en expertise. Ook hiermee maken we jouw profiel onderscheidend ten opzichte van de concurrentie.

Heb je zelf nog een tip als antwoord op de vraag ‘Hoe maak je een cv?’ Vermeld het hieronder in de comments. En delen op social media waarderen we natuurlijk enorm 🙂

Lees ook onze blog met het succesverhaal over het maken van een carrièreswitch en hoe een vaardigheden cv hierbij het verschil kan maken.


CV check. 30 tips voor een ijzersterk cv

 

Wil je ook een goed cv maken waarmee je jezelf sterk profileert en waarmee je je onderhandelingspositie versterkt?
Download hier de 30 beste tips voor een ijzersterk cv!

DOWNLOAD GRATIS

 

 

The post Hoe maak je een cv waarmee je de beste deal scoort? 7 tips! appeared first on STERKCV.

]]>
https://sterkcv.nl/hoe-maak-je-een-cv-dat-scoort/feed/ 0