Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of kom je ergens niet uit? We begrijpen dat je het antwoord hierop graag snel ontvangt, zodat je verder kunt met het professionaliseren van je cv. Daarom hebben we de veelgestelde vragen in onderstaand overzicht verwerkt. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk!

CV layout downloaden

 • Wat ontvang ik als ik een cv layout download?

  Na het voldoen van de betaling ontvang je van ons een mail met daarin een downloadlink naar de bestanden. Na het klikken op de downloadlink ontvang je het sjabloon als PDF- en als Word-bestand, inclusief de gebruikte lettertypes en voorzien van voorbeeldtekst. Als je ook hebt gekozen voor een sollicitatiebrief sjabloon in dezelfde stijl, dan ontvang je deze ook als PDF- en Word-bestand. Ook ontvang je een handig stappenplan voor het aanpassen/bewerken van het cv template.

  Het cv template in Word kun je vervolgens vullen met je eigen gegevens, waarbij je de voorbeeldteksten vervangt door je de informatie uit je eigen cv. De PDF kun je gebruiken als referentie voor hoe het gevulde cv template eruit zou moeten zien nadat je de lettertypes op je computer hebt geïnstalleerd.Je hebt verder alleen een computer en basiskennis van Microsoft Word nodig om een sterk cv te maken!

 • Hoe maak ik een cv met jullie layouts als ik nog helemaal geen cv heb?

  Als je nog nooit een cv hebt gemaakt, dan is het belangrijk alle informatie te verzamelen over je opleidingen, je werkverleden, de competenties waarover je beschikt, welke talen je beheerst en eventueel je persoonlijke interesses en relevante nevenactiviteiten.

  STERKCV heeft een handig document opgesteld dat hiervoor als leidraad kan dienen: vul dit document in en vervolgens kun je deze informatie kopieren en plakken in een cv layout naar keuze. Je kunt het laatste natuurlijk ook aan ons uitbesteden door middel van de cv invulservice: wij vullen de layout van jouw keuze dan in met de gegevens uit het document.

 • Hoe moet ik een cv layout downloaden?

  Allereerst kies je een cv layout die bij je past en welke je mooi vindt. Nadat je het bestelproces hebt doorlopen en je hebt betaald, ontvang je een e-mail met een downloadlink. Daarmee kun je met 1 klik de cv template downloaden naar je computer.

  Nadat je op de downloadlink hebt geklikt, ontvang je een .zip-bestand. Dit pak je heel eenvoudig uit in Windows Verkenner of Finder op Mac, waar je vervolgen een map ziet met je cv layout (en eventueel de layout voor je sollicitatiebrief). In deze map vind je indien van toepassing ook de lettertypes die worden gebruikt in je cv, evenals een handig stappenplan voor het aanpassen/bewerken van het cv template.

 • Heb ik veel kennis van Microsoft Word nodig om het cv template te kunnen vullen met de gegevens uit mijn cv?

  Nee, je hebt hiervoor alleen basiskennis van Microsoft Word nodig. Mocht je ergens toch niet uitkomen, dan kun je ons altijd om hulp vragen.

 • Ik heb een cv layout besteld, maar ik heb nog geen e-mail van jullie ontvangen met de downloadlink naar de bestanden. Wat moet ik doen?

  Het kan zo’n 10 minuten duren voordat je de e-mail in je mailbox ontvangt. Check ook altijd even je spam map. Heb je onze e-mail met de downloadlink na een kwartier nog niet ontvangen en staat deze ook niet in de spam map? Neem dan contact met ons op.

 • Ik heb per ongeluk de verkeerde cv layout gekocht. Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

  Annuleren van je bestelling gaat helaas niet, maar natuurlijk helpen we je graag aan de juiste cv layout. Stuur ons een berichtje en wij zorgen ervoor dat je de juiste cv layout zo snel mogelijk in je mailbox ontvangt.

 • Welke garantie geven jullie op de layouts?

  Onze cv en sollicitatiebrief layouts worden per mail in een virusvrij Microsoft Word-bestand verzonden. Tip: bewaar deze mail goed. Heb je per ongeluk een fout gemaakt bij het invullen van de template en wil je graag opnieuw beginnen, dan kun je de layout gewoon nog een keer downloaden. Is de downloadlink inmiddels verlopen, stuur ons dan een berichtje en we zorgen ervoor dat je de layout z.s.m. ontvangt.

 • In welk programma kan ik mijn cv bewerken?

  We maken onze cv templates in Microsoft Word. De templates werken in iedere versie van Microsoft Word; het maakt dus niet uit of je werkt op een Mac of op een Windows pc.

  Let op: wanneer je de layout wilt openen en bewerken in online Microsoft programma’s zoals OneDrive (vanuit de cloud, en dus niet vanaf een Microsoft Word programma dat op je computer is geïnstalleerd), dan wordt de layout niet goed weergegeven en zul je deze handmatig goed moeten zetten.

  Compatibiliteitsprobleem met Pages: Word documenten met hoofdzakelijk tekst en voorzien van weinig layout worden in principe goed weergegeven in Pages. Echter, zodra een Word document wat meer opmaak heeft laat Pages het afweten. Dit is een compatibiliteitsprobleem. Hier kun je zelf helaas weinig aan doen behalve Word for Mac installeren.

 • Mijn cv ziet er in Word heel anders uit dan op jullie website. Wat kan ik hieraan doen?

  De oorzaak hiervan is waarschijnlijk dat je de juiste lettertypes nog niet hebt geïnstalleerd. We adviseren daarom altijd eerst het stappenplan te lezen, voordat je je cv gaat bewerken in Word. Hierin wordt gedetailleerd uitgelegd wat je moet doen voordat je je cv gaat bewerken. Na het installeren van de lettertypes, ziet je cv er ook in Word goed uit. (Het kan zijn dat je hiervoor Word even opnieuw moet opstarten.)

 • Het lettertype in mijn cv ziet er anders uit dan op de website. Hoe kan dit?

  In bijna ieder cv template worden lettertypes gebruikt die niet standaard op iedere computer staan. Deze lettertypes ontvang je in het .zip-bestand en moet je op je computer installeren voordat je je cv kunt bewerken. Na de installatie zal Microsoft Word deze automatisch herkennen (nadat je Word opnieuw hebt opgestart) en zal je cv er net zo uitzien als op deze website.

 • Hoe kan ik de meegeleverde lettertypes installeren?

  In bijna ieder cv template worden lettertypes gebruikt die niet standaard op iedere computer staan. Deze lettertypes moet je daarom op je computer installeren voordat je je cv-sjabloon kunt bewerken. Na het installeren zal Microsoft Word de lettertypes automatisch herkennen als je het programma de volgende keer opstart.

  Windows 7/8/10: Dubbelklik op het lettertype en klik op Installeren. Meer informatie.
  Mac OS X: Dubbelklik op het lettertype en klik op Installeer lettertype. Meer informatie.

 • Hoe plaats ik mijn eigen profielfoto in het cv template?

  Wijzig de foto door met je rechtermuisknop te klikken op de foto en te kiezen voor Afbeelding wijzigen. Selecteer nu je eigen foto en klik op Invoegen. Let op: je eigen foto dient al vierkant (bijgesneden) te zijn. Selecteer je een rechthoekige foto, dan zal de uitsnede niet worden zoals gewenst in het sjabloon. Vervolgens kun je via het menu Afbeeldingsopmaak klikken op het pijltje voor meer mogelijkheden bij de optie Bijsnijden en kies je voor opvullen. Op deze manier wordt je foto netjes geschaald (en niet uitgerekt). Kom je hier zelf niet uit, neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder.

 • Hoe pas ik de kleuren aan in de cv layout?

  De kleuren van bijna al onze cv layouts* zijn geheel naar eigen wens aan te passen. Je hebt hiervoor basiskennis nodig van Word.

  • De kleur aanpassen van vormen: selecteer de vorm waarvan je de kleur wilt aanpassen, klik vervolgens met je rechter muisknop en selecteer ‘Vorm opmaken’. Hier kun je vervolgens de gewenste kleur kiezen.
  • De kleur aanpassen van tekst: selecteer de tekst, klik bovenin de werkbalk op het rechterpijltje naast ‘Tekstkleur’ en kies de gewenste kleur.

  *Alleen de cv layout ‘Oblique’ heeft deze mogelijkheid niet.

 • Mijn cv bestaat uit meer dan 2 pagina's. Kan ik een extra pagina toevoegen aan mijn cv layout?

  Wij adviseren om je cv te beperken tot 2 pagina’s. Wil je toch een cv dat uit meer dan 2 pagina’s bestaat, neem dan gerust even contact met ons op. Wij kunnen dan een extra pagina aan je cv layout toevoegen.

 • Ik heb mijn cv als PDF opgeslagen, maar nu zie ik een witte rand om de pagina's. Kan ik dit aanpassen?

  Dat kan inderdaad, hier is een eenvoudige oplossing voor:

  Windows 7/8/10
  Kies bij Pagina-indeling voor een aangepaste marge, namelijk 0 mm aan alle randen. Sla je cv daarna op als PDF en de witte randen zijn verdwenen.

  Mac OS X
  Om de PDF op een Mac zonder witranden op te slaan, moet je eenmalig een apart papierformaat instellen:

  1. Ga naar Bestand > Pagina-instelling.
  2. Kies bij Papierformaat voor Aangepaste formaten.
  3. Klik op het [+]-icoon om een nieuw papierformaat toe te voegen.
  4. Vul in de velden ‘Boven’, ‘Rechts’, ‘Onder’ en ‘Links’ overal ‘0 mm’ in.
  5. Hernoem dit papierformaat ‘Aflopend’ door te dubbelklikken op ‘Naamloos’ in het venster links.
  6. Het aangepaste papierformaat is nu opgeslagen.

  Wil je je cv opslaan, selecteer dan eerst via Bestand > Pagina-instelling het aangepaste papierformaat ‘Aflopend’. Kies daarna onder Bestand voor Opslaan als en sla op als PDF. Je hebt nu een cv zonder witte randen.

CV layout laten invullen

 • Hoe lang duurt het voor ik mijn cv ontvang?

  Je wilt je nieuwe cv natuurlijk zo snel mogelijk gaan gebruiken en dat snappen wij. Daarom gaan we na ontvangst van je betaling direct aan de slag en ontvang je jouw nieuwe cv binnen 2 werkdagen in je mailbox.

 • Ontvang ik mijn cv in Word of als PDF-bestand?

  Je ontvangt jouw nieuwe cv als Word- én als PDF-bestand. De PDF kun je direct gebruiken om te solliciteren en in het Word-bestand kun je indien nodig – of na verloop van tijd als je bijvoorbeeld nieuwe werkervaring wilt toevoegen – heel eenvoudig zelf aanpassingen doorvoeren. Sla het bestand daarna wel op als PDF als je gaat solliciteren, zodat je zeker weet dat de ontvanger jouw cv in de juiste opmaak ontvangt en er niets verspringt.

 • Kan ik mijn cv later zelf nog aanpassen of wijzigen?

  Ja, dat kan omdat we je cv in Microsoft Word maken. Je kunt aanpassingen hierin dus heel eenvoudig doorvoeren, wanneer je bijvoorbeeld meer werkervaring hebt gekregen of als je een cursus of training hebt afgerond. In het meegeleverde stappenplan lees je hoe dit in zijn werk gaat en wat je moet doen voordat je aan de slag gaat, bijvoorbeeld het installeren van de lettertypes.

 • Hoe open ik het .zip bestand dat ik heb ontvangen?

  Een .zip-bestand is een map met daarin alle benodigde bestanden. Je ontvangt jouw bestelling in de vorm van een .zip-bestand, omdat dit minder ruimte inneemt en daarom makkelijker is met versturen. Het ‘uitpakken’ van een .zip-bestand is heel eenvoudig en gaat als volgt:

  Windows 7/8/10: Download het .zip-bestand naar je computer. Open Windows Verkenner en dubbelklik op het .zip-bestand. De map opent nu. Kopieer de bestanden naar een andere locatie voordat je ze gaat bewerken. Meer informatie.
  Mac OS X: Download het .zip-bestand naar je computer. Open Finder en dubbelklik op het .zip-bestand. Er wordt nu op dezelfde locatie een kopie gemaakt van het .zip-bestand. In de uitgepakte map vind je je bestanden, die je nu direct in gebruik kunt nemen.

 • Kunnen jullie mij ook helpen met de inhoud van mijn cv?

  Ja, dat kunnen wij en doen we graag. We kunnen jouw cv herschrijven als je hulp nodig hebt bij de inhoud van je cv, bijvoorbeeld omdat je cv is verouderd, je een gat in je cv hebt of omdat je een carrièreswitch wilt maken.

CV herschrijven

 • Wat kan ik verwachten als jullie mijn cv herschrijven?

  Als wij je cv herschrijven, dan gaan wij onder andere met het volgende aan de slag:

  • een inhoudelijke cv check: welke boodschap wil je overbrengen;
  • een overzichtelijke, prettig leesbare indeling van je cv;
  • structureren van de informatie op basis van relevantie;
  • check op spelling, taal- en typfouten;
  • schrijven van een pakkende profielschets (pitch);
  • overzichtelijk en krachtig beschrijven van je werkervaring;
  • reduceren van het teveel aan pagina’s d.m.v. een concrete verwoording van tekst;
  • vermelden van functie-gerelateerde kernvaardigheden/skills;
  • omzetten van je cv in een professioneel, aantrekkelijk en overzichtelijk cv template.
 • Wat hebben jullie nodig om mijn cv te kunnen herschrijven?

  Om je cv te herschrijven, hebben we de volgende gegevens van je nodig:

  • je huidige cv;
  • een profielfoto, als losse afbeelding (bijvoorbeeld een .jpg-bestand of een .png-bestand);
  • een korte introductietekst waarin je vertelt wie je bent, waarnaar je op zoek bent en wat jouw ambities zijn.

  Is je cv niet helemaal up to date of heb je nog geen cv? Via dit Word-bestand kun je eventueel ontbrekende gegevens makkelijk verzamelen en met ons delen.

 • Als ik mijn cv alleen wil laten herschrijven, moet ik dan toch een cv layout kiezen?

  Naast het herschrijven van de informatie in je cv willen we natuurlijk ook dat je cv er netjes en verzorgd uitziet. Als service bieden we daarom aan dat we jouw herschreven cv direct in een van onze cv layouts zetten. Als je je cv graag als neutraal, traditioneel zwart-wit cv wilt ontvangen, dan kan dat uiteraard ook. Geef dit bij je bestelling dan even aan in het veld met opmerkingen.

 • Hoe lang duurt het voordat ik mijn herschreven cv ontvang?

  Je wilt je nieuwe cv natuurlijk zo snel mogelijk gaan gebruiken en dat snappen wij. Daarom gaan we na ontvangst van je betaling en documenten direct aan de slag en ontvang je jouw herschreven cv binnen 4 werkdagen in je mailbox.

Profielfoto

 • Hoe plaats ik mijn eigen profielfoto in het cv template?

  Wijzig de foto door met je rechtermuisknop te klikken op de foto en te kiezen voor Afbeelding wijzigen. Selecteer nu je eigen foto en klik op Invoegen. Let op: je eigen foto dient al vierkant (bijgesneden) te zijn. Selecteer je een rechthoekige foto, dan zal de uitsnede niet worden zoals gewenst in het sjabloon. Vervolgens kun je via het menu Afbeeldingsopmaak klikken op het pijltje voor meer mogelijkheden bij de optie Bijsnijden en kies je voor opvullen. Op deze manier wordt je foto netjes geschaald (en niet uitgerekt). Kom je hier zelf niet uit, neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder.

 • Waar moet mijn profielfoto aan voldoen?

  Als je een profielfoto wilt (laten) bijsnijden in de vorm zoals deze wordt weergegeven in het cv-format dat je hebt gekozen, moet je met een aantal zaken rekening houden:

  • Zorg voor voldoende marge rondom je gezicht om je foto op een mooie manier bij te kunnen snijden. Oftewel: boven, onder, links en rechts van je gezicht moet de foto niet ophouden, maar er moet nog een achtergrond zijn zodat de vorm volledig gevuld kan worden.
  • Kies bij voorkeur een professionele foto met een zakelijke uitstraling. Met een vakantiefoto waarop je badkleding draagt en een cocktail in je hand hebt, maak je geen professionele indruk.
  • Houd de achtergrond van de foto zo rustig mogelijk, zodat de aandacht naar jou gaat en niet naar wat er achter je gebeurt.
  • Zorg voor een foto van voldoende resolutie, zodat de kwaliteit van de foto na het uitsnijden nog voldoende is en niet te ‘korrelig’ wordt.
  • Bij twijfel kun je de foto altijd door ons laten checken door ons even een berichtje te sturen.

Betaling en privacy

 • Is het plaatsen van een bestelling via sterkcv.nl veilig?

  Een bestelling plaatsen op sterkcv.nl is zeker veilig. Onze website is beveiligd met een SSL-certificaat, waardoor er een beveiligde verbinding is tussen jouw browser en onze server. Jouw gegevens worden dus veilig overgedragen en kunnen niet zomaar onderschept worden.

 • Hoe kan ik de betaling voldoen?

  Bij ons kun je afrekenen met iDeal, Bancontact/Mister Cash en Paypal. De betalingen worden afgehandeld door Mollie, onze payment service provider. Op je bankafschriften zie je je betaling daarom terug onder de naam ‘STG MOLLIE PAYMENTS’.

 • Hoe zit het met de bescherming van mijn persoonsgegevens?

  Jouw gegevens zijn bij ons in goede handen en wij gaan hier met de grootste zorgvuldigheid mee om. We gebruiken jouw gegevens alleen voor het afhandelen van de bestelling en betaling en we verkopen ze zeker niet aan derden. Je leest hierover meer in ons privacy statement.

Staat jouw vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder. Stuur ons een berichtje met jouw vraag en wij zorgen ervoor dat je het antwoord zo snel mogelijk van ons ontvangt.

top

Jouw privacy

STERKCV hecht veel waarde aan jouw privacy; je gegevens zijn dan ook gegarandeerd veilig bij ons. Klik op de button hiernaast om je privacy instellingen te bekijken of aan te passen.

Bekijk onze Privacy Policy | Sluit
Mijn privacy instellingen